העיקרון הפיטרי
הספר שעורר סערה כאשר פורסם לראשונה בשנת 1969, שהעפיל אל המקום הראשון ברשימת רבי-המכר, הקסים קוראים מטופיקה ועד לטימבוקטו, וסוף כל סוף ענה בצורה ברורה ומובנת על השאלה שמטרידה את כולנו: מדוע חוסר-כישרון משתולל ללא רסן, ומדוע אנחנו מהללים ומשבחים אותו. הספר והמשפט שהוא ניסח נחשבים כעת לאבני יסוד משעשעות, אך עדיין קלאסיות, במחשבה הארגונית, ולכבוד 40 שנה לצאתו לאור של הספר, כתב רוברט אי' סאטון הקדמה מיוחדת לדור חדש של קוראים.
העיקרון הפיטרי, החוק שנקרא על שמו של לורנס פיטר, מסביר כי "במִדרג כל עובד נוטה לעלות אל דרג חוסר-הכישרון שלו". כולם – מהמתמחה ועד למנכ"ל, מהפקיד הזוטר ביותר ועד לנשיא האומה – יגיעו בסופו של דבר אל דרג חוסר-הכישרון שלהם, אם זה עדיין לא קרה. החשיפה המבריקה של ד"ר פיטר מסבירה מדוע חוסר-הכישרון נמצא בכל דבר שאנחנו מנסים לעשות – מדוע בתי ספר מדרבנים אותנו להיות בורים, מדוע ממשלות מאפשרות אנרכיה, מדוע בתי המשפט אינם עושים צדק, מדוע שגשוג גורם דיכאון, ומדוע תוכניות אוטופיות לעולם לא ייצרו אוטופיות.
בשנינות הדומה לזאת של ג'יימס תרבר ומארק טוויין, בחדות הפסיכולוגית והאנתרופולוגית של זיגמונד פרויד או מרגרט מיד, ובהשפעה התיאורטית של אייזיק ניוטון או קופרניקוס, הספר המבריק של ד"ר לורנס פיטר וריימונד האל מסביר כיצד חוסר-כישרון והתסמינים, התסמונות והתיקונים המלווים אותו, מגדירים את העולם ואת העבודה שאנחנו מבצעים.
ריימונד האל כתב מחזות רבים ומאמרים לעיתונים פאנץ', מקלינז ואסקוויר. הוא נפטר בשנת 1985.
רוברט אי' סאטון הוא פרופסור להנדסת ניהול ולמדעי הניהול בבית הספר למהנדסים בסטנפורד, ובו הוא מנהל המרכז לעבודה, לטכנולוגיה ולארגון. הוא חוקר פעיל ומייסד תוכנית היזמות לטכנולוגיה בסטנפורד, וכן מייסד וחבר פעיל במוסד לתכנון בסטנפורד. סאטון הוא גם חבר ב-IDEO ופרופסור להתנהגות ארגונית בבית הספר לעסקים של סטנפורד. הוא כתב מספר רב של ספרים, כולל רב-המכר הבינלאומי The No Asshole Rule.